2023, kom maar op!

Wauw, alweer mijn tweede blog (ik beloof dat ik dit niet bij elke blog zal benoemen ;)). Wat heb ik mooie, liefdevolle en hartverwarmende reacties gekregen op mijn allereerste stuk. Dit geeft zoveel extra zelfvertrouwen om door te groeien. Heb jij mijn eerste blog nog niet gelezen? Daarin lees je meer over waarom ik ben begonnen met schrijven.

Het is niet zo dat elke blog een specifiek onderwerp heeft, al zal dat natuurlijk wel af en toe voorkomen. Zoals nu bijvoorbeeld. 2023 staat voor de deur en 2022 staat nog even op een kier voordat deze deur gesloten wordt. Dit brengt me terug naar de tijd nadat ik het traject bij de psycholoog had afgerond in 2020 al en actief met mindfulness aan de slag ging. Ik dacht dat ik er was.

Ik had immers aan mezelf gewerkt, tekortkomingen onder de aandacht gebracht.. en we gaan door.. dat dacht ik inderdaad. Al had ik kunnen weten dat daarna het echte werk (al blijven we ons hele leven werken) pas zou beginnen. Ik kon niet langer terug vallen op één persoon die alles zou aanhoren en mij hier en daar wat zou bijsturen en laten nadenken. Nee, nu moest ik het zelf doen.. maar hoe? Ik probeerde vast te houden aan alles wat ik geleerd had, maar er komen nu eenmaal situaties op ons pad die we niet eerst kunnen "oefenen". Je eigen reacties, de reacties van anderen, banen die door omstandigheden beëindigd worden (stomme C inderdaad), opvoedkwesties, relaties, dat is nog maar een kleine greep. Ik had mezelf voorgenomen te gaan vertrouwen op het universum. Voor veel mensen ongrijpbaar en zweverig en daardoor geen onderwerp van gesprek.. zo jammer vind ik. Spreek me dus gerust aan.
Ook oefende ik met de wet van aantrekking (ik weet inmiddels ook hoe die andersom werkt). Alles wat je uitstraalt trek je aan.. in negatieve en zeker ook in positieve zin! En laat ik focussen op het positieve, anders verliest de blog haar essentie ;).

Ik ging meteen in de aanval. Ik wist nu heb ik geen baan meer, dus alles waarvan ik ooit zei te willen doen gaat gebeuren! Ik geloofde in mijzelf, in mijn brief en in mijn kunnen. Ik wist de perfecte kandidaat te zijn voor deze functie en dat ze niet om mij heen konden na het inzenden van deze brief. Na een heel fijn gesprek voelde ik dat ik de baan had nog voordat ik aangenomen werd en geloof me, ze hebben mij niets laten merken. Volgens mij is dit een van de eerste keren geweest dat ik heel bewust gemanifesteerd heb (over vorige onbewuste keren zal ik later nog meer delen)!

Wat ik bedoel is droom, voel, ga het doen en laat het los. Wat voor je bedoelt is komt naar je toe, omarm de mindere momenten, leer hiervan en ga door. Laat je leiden en sta open voor wat er op je af komt.
Heb jij je vision board voor 2023 al af? 

Wat heb ik veel te delen. Een soort mindmap voor mezelf, voor jou. Waar ga ik naartoe? Een boek schrijven? Hoe pak je dat aan? Nog geen idee, dus ondertussen blijf ik hier gezellig doorschrijven voor iedereen dit het leuk vindt om te lezen. Ik kan in ieder geval nu al niet meer stoppen met schrijven. De onderwerpen komen vanzelf.

Ik duik nu de laatste dagen van 2022 in. In mijn bubbel met mijn gezin. Heerlijk! En mijn gevoel? Elke dag voelt anders en nu voelt deze goed. Voor nu, ik weet inmiddels dat morgen weer minder kan zijn. Ik koester de fijne gevoelens en emoties: Ik ben happy.

Proost allemaal op een fijn, gelukkig en liefdevol jaar met af en toe mindere momenten inclusief verdriet.
Dalen zijn nodig om pieken te creëren, geloof me.

2023, kom maar op!

Tot snel...

Liefs, Lisa

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.