Vier het leven

Vier het leven. Tijd voor het feest! 

We zeiden altijd, als Liv klaar is met haar behandeling gaan we een groot feest geven. Om Liv in het zonnetje te zetten, nog eens extra! Om het leven te vieren, uitkijkend wat het leven ons gaat geven.

Dit liep anders. Liv had geen leven meer om naar uit te kijken. Wel zeiden we erg snel tegen elkaar, dat feest gaat er komen, hoe dan ook!

Onder de Magnolia. Mijn lievelings!

Een vier het leven feest. Om trots te zijn op het leven. Om te genieten in het moment. Omringt met veel dierbaren. Uiteraard was het thema dino's. Met hulp van vriendinnen en zus werden de voorbereidingen snel getroffen. Het werd haar verjaardagsfeest. Groter dan ooit. 

Een externe locatie, 2 grote springkussens, een clown met ballonnen, overal dino's, cadeaus, zelfs een suikervrije taart met cup cakes in datzelfde thema, nog een frietkar en om het af te maken had mijn neef nog een auto geregeld. Een knalgele jeep in Freek Vonk thema. Alleen maar dingen die Liv én Rev fantastisch zouden vinden. De uitnodigingen werden gemaakt, ze vond het helemaal leuk en keek er echt naar uit. Alleen die voorpret was al een fijn moment. 

Opgehaald worden met deze auto! Verrassing 1.

Wat een lol hadden we hier! Toen we even gas konden geven moest ze zo hard lachen!

Nog even poseren bij de auto voor het feest echt begon.

Ze stonden al te popelen toen we werden opgehaald. We zouden zelf in de auto naar de feestlocatie rijden. Dit was natuurlijk al een belevenis op zich. Ze hadden totaal geen idee wat er allemaal op het feest zou zijn. Bij aankomst werd ze al overweldigd door de locatie en alle ballonnen in dino stijl, overal was aangedacht en toen ook nog de springkussens opgeblazen werden kon het hele feest al niet meer stuk. Laat alle mensen maar komen. Dat hoefden we niet 2 keer te zeggen. Eén voor één kwam iedereen binnen en gelukkig kwam zelfs het zonnetje nog af en toe door. Het was geen hele warme dag, maar door alle liefde voelden we de hele dag door warmte! 

In de tuin van de locatie stonden 2 grote luchtkussens. Het was fantastisch

Intens genoten!

Taart hoort natuurlijk bij een feest! Deze spontane foto vind ik zo mooi. De allerlaatste keer haar kaarsjes uitblazen.

De suikervrije taartjes waren heerlijk!

Uiteraard weer een beestje gevonden. Deze keer een lieveheersbeestje. 

Alle beestjes worden altijd netjes teruggezet in de natuur.

Ook heeft ze nog een step gekregen. Wat heeft ze hier veel aan gehad! Toen het lopen minder goed ging, kon ze wel blijven steppen. Op deze manier had ze zo lang als kon de regie.

Ook cadeautjes uitpakken hoorde erbij! Elk cadeautje was even leuk. Al heeft ze er uiteindelijk niet veel meer aan gehad. Het heeft nog 2 maanden vreugde mogen geven.

Achteraf was dit de tijd waarbij het met Liv het allerbeste ging. Samen met de vakantie in Mexico. Ze had zoveel energie. Ze had een maillot aan, maar dat was echt niet handig op het springkussen om omhoog te klimmen, dus die deed ze uit. Als compromis knipten we de voetjes eraf. De hele dag op blote voeten buiten op het gras. Het was echt genieten om haar zo te zien en achteraf kan ik die dag weer voelen. Hoe gelukkig ik mezelf toen voelde met alle kindjes om ons heen, gezellig spelend en lachend. Echt een moment om nooit te vergeten en ik ben heel blij dat we kosten noch moeite hebben gespaard om dit werkelijkheid te maken!

Een aantal foto's met het gezin! 

De mooiste!

Tijd voor weer een feest!

Een week later was daar ook alweer haar kinderfeest. Wat wilde ze graag naar de binnenspeeltuin waar ze zolang niet mocht komen. Toen ze hoorde dat ze niet meer beter zou worden heeft ze bijna meteen Rev uitgenodigd voor haar feestje. Die mocht samen met een vriendje komen en Liv heeft zelf een hoop vriendinnen uitgenodigd. Een paar uit haar oude klas en een paar uit haar nieuwe klas. 

Ook deze dag was zo ontzettend genieten. Ze heeft genoten van begin tot einde. Ze heeft gerend, we deden verstoppertje, tikkertje, we zongen, gaven cadeautjes, aten frietjes. Een heel "normaal" kinderfeestje, maar o zo bijzonder voor ons. ze was niet moe te krijgen. Normaal zijn deze feestjes fijn omdat de kinderen zich wel vermaken en je zelf dan de tijd hebt om wat te drinken, maar wat hebben we bewust genoten van deze middag. We hebben geen moment zelf gezeten, Constant meegespeeld, wat waren we moe daarna!

Deze foto zegt alles. Zo blij was ze om in deze omgeving lekker te mogen spelen met haar vriendinnen. Ze heeft zó genoten van deze middag! Ze heeft echt alles gegeven.

Uiteraard een knuffeltje gekregen. Deze had ze nog niet genoeg ;)

Paperheart-creations

Zelf ben ik in deze week nog naar de KVK gegaan om Paperheart-creations officieel in te schrijven. Dit was al heel lang een droom van mij. In een van mijn eerdere blogs kun je lezen over waar ik spijt van zou krijgen op mijn sterfbed (dit voelde ik toen zó sterk) en dat was als ik dit nooit echt zou proberen. Ik heb het uiteindelijk door de diagnose nog een jaar uitgesteld. Toen het met Liv in februari en maart zo goed ging ben ik ervoor gegaan. Voor uitstel is altijd wel een reden en wat wilde ik dit graag nog met Liv delen. Ik wilde dat ze nog kon zien wat ik deed en hoe leuk ik het vond. Samen hebben we dan ook nog de Liv for Life ketting samengesteld. Wat was ze hier trots op en elke keer als ik iemand zie met haar ketting om krijg ik een brok in mijn keel. Ze geeft aan zoveel mensen kleur en ik hoop dat ze dit nog bij veel meer mensen mag doen!

Je ziet hier de lol van het scherm afspatten! Even samen écht spelen.

Oprecht vrolijk dat ze op het klimrek kon spelen. Deze periode was precies hoe we het graag wilde. Een normaal leven.

De volgende blog gaat over Villa Pardoes en hoe we merkten dat het al snel minder goed met Liv ging...

Reactie plaatsen

Reacties

Petrie
3 maanden geleden

Oh wat een positief verhaal en mooie foto's. Hier kunnen jullie zo fijn op terug kijken. 😘

Anne
2 maanden geleden

Hieruit voel ik dat Liv er niet meer is...zon mooi kind. Sterkte en ik blijf hier lezen